Tips o Tricks

Rostfritt fritt från fingeravtryck

Om ni har problem med fingeravtryck kan ni använda er av ett par droppar koncentrerat diskmedel tillsammans med en fuktig trasa att dra över de rostfria ytorna. Efter detta är det bara att torka av med vatten!

OBS! Undvik alltid att använda slipmedel eller en kökssvamp, detta skapar repor.

 

Kladdfria köksskåp med plastfolie

Är köksskåpens ovansida kladdiga av matos?

Är fallet så är plastfolie en mycket bra lösning. Lägg på plastfolien och vänta till all smuts har lagt sig. Sedan är det bara att dra bort plasten, torka av och lägga dit en ny.

Vill du använda dig av en något som är bättre för miljön? Tidningspapper fungerar precis lika bra!

 

Salt-bakteriens bödel

Är du orolig för bakterier i träskärbrädan?

För att få bort dessa bakterier är det bara att diska den ordentlig och efteråt strö på rikliga mängder av vanligt bordssalt. Använd en fuktig rotborste för att få in saltet ordentligt. Låt skärbrädan stå på detta sätt en stund innan du sköljer av den. Nu är din skärbräda bakteriefri, du kommer inte se någon skillnad men det stämmer!

 

Elementrengöring – som att borsta tänderna

För att få bort all smuts från ditt element behövs många olika redskap. Börja med att använda en helt vanlig dammvippa, efter detta gnuggar du med en diskborste som bör vara doppad i diskvatten. Har du envisa fläckar är det en bra idé att använda flaskborsten. Sedan torkar du av med en torr trasa. Om du tycker att det är svårt att komma åt överallt kan du vira den runt en  tandborste.

 

Citron tar bort rester i micron

För att få bort gamla matrester kan du micra en skål med vatten tillsammans med några citronskivor. Sätt micron på 600 watt i 30 sekunder, torka sedan ur. Detta gör att gamla matrester lossnar enklare och micron får en underbar doft.

 

Kloakdoft väck med vinäger

Luktar avloppet unket?

Värm upp två dl vinäger och häll i vasken där det luktar unket. Låt detta gro in i 15 minuter innan du sätter på kranen.

 

Klackar i taket ger märken på golvet

Slog gästerna klackarna i taket på senaste festen?

För att få bort dessa svarta märken efter klackar är det bara att sudda med ett helt vanlig suddgummi. Finns det några rester kvar på golvet försvinner dom med en trasa!

 

 

Ättika ger fräscht kaffe

Känns kaffebryggaren ofräsch?

För att få bort denna ofräscha känsla kan en dl ättika tillsammans med sex dl vatten hällas i. Sätt på bryggaren och vänta till en del av vätskan har runnit igenom. Stäng sedan av bryggaren i ungefär tio minuter för att låta medlet göra sitt. Brygg färdigt och häll sedan ut det smutsiga vattnet. Efter att detta är gjort bör du brygga igenom minst fyra gånger med bara vatten för att få bort alla rester av ättika.

Tips! Vill du inte använda dig av ättika fungerar det lika bra med andra sura produkter som t.ex. coca cola eller en påse citronsyra blandat med 5 dl kokt vatten.

 

Diskmedel får dig att se klart

Istället för att köpa dyra medel för fönsterputs kan du använda dig av diskmedel. Gnid fönstret med en mjuk och repfri svamp och dra sedan med en skrapa. Torka sedan från övre vänstra kanten till den högra och sedan ner till underkanten. För att få bort oönskade ränder kan du gnugga med tidningspapper.

Tips! Är det minusgrader ute kan du hälla i några droppar av T-Röd för att höja fryspunkten.